Skip to main content

Geldfit.nl nu ook beschikbaar in de Kempengemeenten

Gepubliceerd op: woensdag 23 februari 2022 | 11:39

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. De Kempengemeenten werken daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl.  

Voor veel mensen is het niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van de Kempengemeenten kunnen gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijgt u inzicht in uw financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvangt u ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in uw gemeente. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800 - 8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt. 

Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute, vertelt:
“Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800 - 8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Geldzorgen bij ondernemers
Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in de Kempengemeenten kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Want, zo vertelt Martin: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”