Skip to main content

Wegenstructuur Brainportpark

Gepubliceerd op: dinsdag 01 juni 2021 | 11:10

Op vrijdag 4 juni wordt een eerste deel van de nieuwe wegenstructuur voor bedrijventerrein Westfields, Eindhoven Airport en Brainport Innovatie Campus opengesteld voor het verkeer. Het openstellen van een deel van de verlengde Spottersweg en de Dirk Noordhoflaan is een mijlpaal voor de nieuwe wegenstructuur in Eindhoven Noordwest.

Nieuwe route
Met het openstellen van een deel van de nieuwe wegenstructuur wordt de tijdelijke bypass voor de bouw-werkzaamheden van de fietsbrug in de Eindhovensedijk opgeheven. Daarmee wordt de rechtstreekse route Eindhovensedijk-Oirschotsedijk definitief afgesloten voor auto’s. Het autoverkeer tussen Oirschot en Eind-hoven maakt vanaf 4 juni gebruik van de route Erica, verlengde Spottersweg Dirk Noordhoflaan-Nieuwe Achtse Heide (parallel aan rijksweg A2)-Oirschotsedijk. Voor de fietsers betekent dit ook dat tijdelijk, totdat de fietsburg definitief gereed is, een omleidingsroute wordt ingesteld. Op het bijgevoegde kaartje zijn de verschillende routes ingekleurd.Onderdoorgang A2/N2
In een later stadium loopt de Dirk Noordhoflaan naar de rotonde aan de Mispelhoefstraat op GDC Acht. Daarvoor moet de weg onder de A2/N2 door. De verwachting is dat de onderdoorgang in 2023 klaar is.

Meer informatie 
Meer informatie over dit project vindt u op www.eindhoven.nl/noordwest. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Roland Hermans via 0499 58 33 33.