Gemeente Eersel: Meer ruimte voor terras

Gepubliceerd op: donderdag 29 april 2021 | 12:07

De plaatselijke horeca van onze gemeente mag dit jaar wederom hun terras uitbreiden op gemeentegrond. Deze tijdelijke terrassen mogen tot 1 november 2021 blijven staan.

Goedkeuring vragen
Er verandert niets ten opzichte van vorig jaar. Uiteraard moeten de op dat moment geldende regels, zoals de anderhalve meter afstand, strikt nageleefd worden. Horecaondernemingen die vorig jaar al goedkeuring hebben gekregen voor een groter terras kunnen gewoon aan de slag. Alleen als er iets wijzigt of als de ondernemer nog geen akkoord had, dan moet deze vooraf een plan voor het groter terras voorleggen aan de gemeente.

Hart onder de riem
De gemeente heft daarnaast geen reclamebelasting, geen precariobelasting en heft door verlaging van de WOZ-waarde van de horecapanden een lagere Onroerend Zaak Belasting (OZB). Op deze manier proberen we de lokale (horeca) ondernemers zoveel mogelijk tegemoet te komen nu ze zo hard worden getroffen door deze pandemie.

Standplaatsen tijdelijk naar Hint
Door de uitbreiding van de terrassen worden de wekelijkse standplaatsen op de Markt in Eersel tijdelijk verplaatst naar het Hint.

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL