Markt vanaf 1 maart afgesloten voor doorgaand verkeer

Gepubliceerd op: woensdag 17 februari 2021 | 11:12

In de week van 22 februari starten de werkzaamheden op de Markt in Valkenswaard. De start op weg naar een nieuwe uitstraling en functie van de Eindhovenseweg. Met meer groen en vooral meer plek voor fietsers en voetgangers (en minder voor auto’s).

In de week van 22 februari starten de eerste, voorbereidende werkzaamheden zoals het maken van proefsleuven. Het ‘echte’ werk start op 1 maart. Vanaf dat moment wordt de Markt ook afgesloten tussen de kruising met de Waalreseweg/Leenderweg tot aan de Nicolaaskerk. De verbinding voor de kerk richting Peperstraat en Maastrichterweg blijft voorlopig nog open.

Omleidingen
Vanwege de afsluiting vanaf 1 maart wordt het doorgaand verkeer door Valkenswaard omgeleid. Ook de bushalte op de Markt vervalt tijdelijk. Voor de routes van de lijndiensten en de bushaltes geldt altijd het advies om de website van 9292ov te raadplegen voor de meest actuele situatie.

Weekmarkt
De weekmarkt wijkt gedurende de werkzaamheden uit naar het Carrillonplein.

Nieuwe uitstraling
Tijdens de werkzaamheden gaan schop en sloophamer in de Eindhovenseweg. Het asfalt verdwijnt en maakt plaats voor een weg met klinkerbestrating waar de auto te gast is. Er komt meer plek voor fietsers en voetgangers. Voor de horecagelegenheden komt een dubbele rij bomen. Omdat de Markt niet langer wordt doorsneden door de Eindhovenseweg, krijgt het plein een veel meer samenhangende en vriendelijke uitstraling.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de pagina 'Masterplan Centrum'. 

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL