Collectieve evenementenverzekering gemeente Eersel

Gepubliceerd op: dinsdag 08 september 2020 | 10:54

Met ingang van 1 september 2020 heeft de gemeente Eersel een collectieve evenementenverzekering afgesloten bij Centraal Beheer om de organisatoren van evenementen te ondersteunen.

Corona gooit vooralsnog roet in het eten, maar Eersel is trots op alle evenementen die de gemeente rijk is. Deze verzekering houdt de drempel zo laag mogelijk om evenementen te organiseren. De verzekering is een mooie aansluiting op de collectieve vrijwilligersverzekering die gemeente Eersel al vele jaren heeft.

De collectieve evenementenverzekering is vooral bedoeld als vangnet. Organisatoren van evenementen blijven er in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor om zich zo goed mogelijk te verzekeren. Schade wordt altijd eerst op de eigen verzekering verhaalt, maar als niet alle kosten worden vergoed dan kan een beroep worden gedaan op de aanvullende, collectieve verzekering van de gemeente. In deze zogenoemde secundaire dekking zit de aansprakelijkheid voor organisatoren, gehuurd of geleend materiaal, kasgeld, persoonlijke spullen van medewerkers, maar ook rechtsbijstand voor medewerkers van het evenement. Als er een ongeval gebeurt met één van de medewerkers van het evenement kan overigens wel direct een beroep worden gedaan op de collectieve verzekering. 

Eersel.nl/collectieve-evenementenverzekering
Niet alle evenementen komen voor deze verzekering in aanmerking. De verzekering is speciaal voor organisatoren van evenementen die een maatschappelijk karakter hebben, met een maximum van 2.500 bezoekers. Risicovolle evenementen en evenementen waar meer bezoekers komen, komen hiervoor dus niet aanmerking. Evenementen kunnen de verzekering ook niet gebruiken als een evenementenvergunning is afgewezen of niet is aangevraagd terwijl dat wel vereist was. Op www.eersel.nl/collectieve-evenementenverzekering staat alle informatie over de voorwaarden, de dekking, de uitsluitingen en wat te doen bij schade. Hier is ook het schadeformulier terug te vinden. 

Eerselvoorelkaar
De gemeente werkt voor deze verzekering samen met Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar. Het steunpunt zorgt ervoor dat het schadeformulier bij de verzekeraar komt. Voor meer informatie of voor vragen over de verzekering is het steunpunt telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag tussen 9.30 uur en 12.00 uur op (0497)531304. Een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan natuurlijk ook.

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL