Bericht voor recreatieve ondernemers

Gepubliceerd op: woensdag 17 juni 2020 | 10:11

De landelijke richtlijnen met betrekking tot gedeeld sanitair op recreatieparken en campings zijn sinds 15 juni aangepast. Dat betekent dat ook recreanten zonder eigen voorzieningen weer een nachtverblijf kunnen boeken. Uiteraard blijft het van belang om 1,5 meter afstand te houden. 

RIVM-advies
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft het RIVM (zie bijlage) dat uit recente inzichten blijkt dat een hogere luchtvochtigheid in douches waarschijnlijk niet leidt tot een bevordering van de transmissie van het coronavirus, waarmee het beleid om 1.5 meter afstand te houden afdoende is in douche-, was- en toiletvoorzieningen. Tevens wordt in het algemeen goede ventilatie als een gunstige omstandigheid gezien om verspreiding van het virus te voorkomen.

Richtlijnen
Recreatieve ondernemers moeten zich houden aan de algemene Hygiënerichtlijn voor kampeergelegenheden, jachthavens en groepsaccommodaties. Naast de algemene regels moeten de recreatieve ondernemers zich aan de Noodverordening Covid-19 van de Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant en aan de eigen sectorgerelateerde regels houden.  

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL