Afsluiting N69 Zuid (Luikerweg) vanwege asfaltwerkzaamheden

Gepubliceerd op: dinsdag 07 april 2020 | 14:20

Op korte termijn worden herstelwerkzaamheden aan de asfaltdeklaag van de N69 Zuid (Luikerweg) uitgevoerd. 

Boskalis Nederland gaat deze herstelwerkzaamheden uitvoeren van dinsdag 14 april 19.00 uur tot en met donderdag 16 april 16.00 uur. Reserve: mogelijk uitloop van werkzaamheden tot vrijdag 17 april (16.00 uur). 

De werkzaamheden worden bewust op korte termijn en doordeweeks uitgevoerd omdat de verkeersintensiteiten op de Luikerweg vanwege de Lock-down in België (t/m 19 april) en het Corona-maatregelenpakket in Nederland sterk zijn afgenomen. Hierdoor wordt hinder voor de omgeving na april voorkomen.

Wethouder Theo Geldens (economische zaken) hierover: “Heel fijn dat de provincie gehoor gegeven heeft aan ons dringende verzoek om het werk aan de N69/Luikerweg in tijd naar voren te halen. Nu is het rustig op de wegen en blijft de hinder beperkt. Als onze ondernemers weer aan de slag mogen en de (zakelijke) weggebruikers weer vrij baan hebben, is de klus geklaard. Zo ondervindt niemand onnodig nadeel van deze noodzakelijke werkzaamheden.”

Afsluiting voor doorgaand verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de N69 Zuid tussen de Zuidelijke Randweg (Valkenswaard) en de rotonde Heuvel (Bergeijksedijk - Dorpsstraat) volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.

De rotonde Heuvel (waar de N69 Zuid kruist met de Bergeijksedijk-Dorpsstraat) blijft wel open en lokaal verkeer tussen Borkel en Schaft en Bergeijk kan hier gewoon blijven rijden.

Tevens wordt de N69 Zuid tussen Maaij en de rotonde Heuvel (Bergeijksedijk-Dorpstraat) als éénrichtingsweg ingesteld voor zowel doorgaand verkeer vanuit België als voor bestemmingsverkeer.

(Brom)fietsers en openbaar vervoer
(Brom)fietsers kunnen altijd doorrijden over het fietspad langs de N69 Zuid.

Het openbaar vervoer rijdt tijdens afsluiting niet over de N69 Zuid. Busvervoerder Bravo heeft haar dienstregeling aangepast en voor meer informatie zie www.bravo.info.

Informatie
Kijk op www.grenscorridorN69.nl voor meer informatie over omleidingsroutes, de werkzaamheden, te verwachten hinder en met wie u contact op kunt nemen bij vragen.

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL