Algemeen bericht voor recreatieve ondernemers

Gepubliceerd op: vrijdag 03 april 2020 | 13:25

Op 1 april 2020 heeft de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost in het kader van de coronacrisis besluiten genomen die direct effect hebben op bedrijven in de recreatieve sector die verblijfrecreatie aanbieden, namelijk de volgende:

Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen
In Brabant is het verboden gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen bij recreatievoorzieningen open te houden.

Recreatief nachtverblijf
Het aanbieden van recreatief nachtverblijf is verboden. Uitzonderingen hierop zijn:

  • Hotels
  • Locaties waar recreatief nachtverblijf wordt aangeboden aan seizoenarbeiders en zorgpersoneel
  • Locaties waar recreatief nachtverblijf wordt aangeboden in de vorm van vaste standplaatsen met eigen sanitaire voorzieningen
  • Tijdelijke bewoning anders dan voor recreatief nachtverblijf (denk aan persoonlijke omstandigheden zoals een echtscheiding)

Deze maatregelen zijn verplicht en we gaan er dan ook vanuit dat u ze zo goed mogelijk zult naleven. Lees hierover ook het persbericht van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Steun voor ondernemers
Wilt u meer informatie over het steunpakket voor ondernemers? Kijk dan op de website van KempenPlus. Via www.reuseldemierden.nl/uitstelbelastingondernemers kunt u uitstel aanvragen voor de betaling van gemeentelijke belastingen en marktgelden.

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL