Bergeijk stimuleert elektrisch rijden

Gepubliceerd op: maandag 09 maart 2020 | 10:00

Van plan om binnenkort elektrisch te gaan rijden maar geen mogelijkheid om op eigen terrein de auto op te laden? Vanaf nu is het mogelijk om in Bergeijk een openbare laadpaal aan te vragen voor het laden van een elektrische auto.

Met een elektrische auto rijden we stiller, schoner en klimaatbewuster. De gemeente Bergeijk vindt het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Hieronder valt ook elektrisch rijden. De CO2-uitstoot is zo’n 50% lager dan die van een benzine- of dieselauto. Bovendien is elektrisch rijden beter voor een schone lucht op straat én voor de natuur. Want tijdens het rijden komt er geen fijnstof of stikstofoxide vrij.

De aanvraag voor een openbare laadpaal kun doen via www.openbaarladen.nl. Een aanvraag kost niets, je betaalt enkel voor de elektriciteit die je oplaadt.

Op termijn zal de gemeente ook laadpalen plaatsen op openbare locaties. De ambitie is om iedere dorpskern van een mogelijkheid voor elektrisch laden te voorzien. Op die manier kunnen ook bezoekers in de toekomst hun auto opladen.

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL