Succesvolle voorbereiding Brainport Regio Deal voor gemeenten in de Kempen

Gepubliceerd op: maandag 09 december 2019 | 10:47

Op donderdag 5 december 2019 hebben de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden hun bidbook voor de Brainport Regio Deal aangeboden. Met de aanvraag verzoeken de gemeenten Brainport Development om een bijdrage uit de Brainport Regio Deal voor projecten die het niveau van de cultuur- en sportvoorzieningen verder moeten helpen.

Samenwerking in de Kempen
‘Deze aanvraag is wederom een succesvolle samenwerking in de Kempen’, aldus burgemeester Bosma van Bladel. ‘Het bidbook is een mooi product waarin die samenwerking visueel zichtbaar wordt gemaakt’. De afgelopen maanden zijn de gemeenten gezamenlijk aan de slag gegaan met het voorbereiden van het verzoek om een financiële bijdrage aan projecten vanuit de Brainport Regio Deal. Wethouder Kox van Eersel: ‘We hebben in de Kempen gelukkig voldoende ervaring in het samenwerken met elkaar. Daardoor hebben we elkaar ook voor dit onderwerp snel kunnen vinden’.

De aanvraag
Met de aanvraag sturen de vier gemeenten aan op een financiële bijdrage voor de opwaardering van Theater De Kattendans in Bergeijk, het verder uitbouwen van de Cartierheide tot een toeristisch-recreatieve hotspot in de Kempen en het realiseren van een adequate atletiekaccommodatie in Reusel. ‘We hebben er veel aandacht voor gehad om te komen tot een aanvraag waar we ons allemaal in kunnen vinden. Er ligt nu een pakket aan projecten waar de vier gemeenten volledig achter staan’, aldus wethouder Luijten van Bergeijk.

Besluitvorming
Het bidbook werd dinsdag 3 december door de vier colleges van burgemeester en wethouders vastgesteld. Op 5 december werd de volledige aanvraag aangeboden aan Brainport Development. Op 12 december 2019 zal het bestuur van Stichting Brainport een besluit nemen over de aanvraag. Wethouder Rombouts van Reusel-De Mierden: ‘Wij hopen op net zoveel enthousiasme over ons pakket aan projecten en vertrouwen op een positief besluit over onze volledige aanvraag’. 

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL