Ondersteuningsteam voor agrarische ondernemers gestart

Gepubliceerd op: maandag 11 november 2019 | 15:00

Agrarische ondernemers staan de komende tijd voor moeilijke keuzes. Gemeente Oirschot wil ze graag ondersteunen en is daarom afgelopen maandag gestart met een ondersteuningsteam voor agrarische ondernemers. Hiermee willen wij een handreiking doen richting de agrarische ondernemers, waarbij ze begeleiding en ondersteuning kunnen krijgen van een bedrijfscontactfunctionaris. Deze onafhankelijke bedrijfscontactfunctionaris is Hidde Hoetink van het ZLTO. 

Voor 1 april 2020 moeten een groot aantal veehouders een vergunningsaanvraag indienen om aan de Provinciale regels te kunnen voldoen. Per 1 januari 2022 moeten een groot aantal stallen van veehouders voldoen aan verscherpte milieueisen. Agrarische ondernemers staan voor een keuze wat te doen met het bedrijf: doorgaan, omschakelen of stoppen. 

Bedrijfscontactfunctionaris 
De bedrijfscontactfunctionaris gaat in gesprek met de agrarische ondernemer en het gezin. Daarbij komen vraagstukken aan de orde als, wat zijn de mogelijkheden voor de agrariër in de toekomst? Welke richting wil de agrariër op? Wat past bij de agrariër en zijn gezin? En welke stappen moet de agrariër dan maken? Deze keukentafelgesprekken zijn laagdrempelig en vertrouwelijk. 

Ondersteuningsteam 
Als uit het gesprek blijkt dat er verschillende stappen genomen moeten worden kan de bedrijfscontactfunctionaris, in overleg met de agrariër, bepalen of iets voorgelegd gaat worden bij het ondersteuningsteam. Het ondersteuningsteam bestaat uit  de Provincie, Vergunning Toezicht en Handhaving (VTH) de Kempen en de gemeente. Zij gaan aan de slag met de vragen. Door deze samenwerking tussen ZLTO, Provincie en gemeente willen wij de lijntjes kort houden en ervoor zorgen dat  processen sneller verlopen. 

Wil je graag een gesprek? 
Mocht je interesse hebben in een gesprek met Hidde Hoetink, bedrijfscontactfunctionaris, dan kun je contact opnemen via 06 212 32 612 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kempen Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Kempen Business Plaza is om ondernemers uit de regio Kempen een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL